Trükkös megoldás - így mérd le a gyermeked talphosszát

Sok-sok anyuka fordul hozzám azzal a kéréssel, hogy segítsek neki megállapítani, hogy mekkora is a gyermeke talphossza. 

Ugyebár ez nagyon fontos adat ahhoz, hogy megfelelő méretű cipőt tudjunk a gyerkőcnek akár neten keresztül is vásárolni! 

A legegyszerűbb módja a mérésnek, persze ha a gyermek is közreműködő, hogy ráállítod őt egy papírlapra és körberajzolod a lábát, majd a két legtávolabbi pontot lemérve megkapod a pontos talphosszát. 

Igen ám, de bizony vannak olyan gyerekek (nem is kevés), akik egyszerűen nem állnak meg egy percre sem, és hogy anya körberajzolja a lábukat az teljességgel kivitelezhetetlen.

Nektek ajánlom most az alábbi két trükköt: 


1.) az egyikből még ajándék is készíthető, hiszen az egész azon alapul, hogy befested a gyermek lábát lemosható babafestékkel, és szépen néhány "lépés" erejéig rálépteted őt a papírlapra, majd a kész "láb-festményt" leméred hosszában, és máris megvan a talphossz. 


Figyelem, fontos, hogy a gyerek ne húzza be a lábujjait, ne legyen görcsös, hanem szépen lazán álljon a papírlapra. 




2.) második, még trükkösebb megoldás, ami egy kis gyorsaságot is igényel a szülőktől, hogy ha fürdés után papírlapokkal teszed tele a lakást, nappalit, szobácskáját, és nedves lábbal megkéred őt, vagy segítesz neki, és megkéred, hogy lép rá a papírlapokra. Így a nedves talpa nyomot hagy a papírlapon, amit szintén (GYORSAN) le tudsz mérni, hogy mekkora is a talphossza!


Tudom nem egyszerű ez a méricskélés, de ha időről-időre megcsinálod ezeket a talphossz-mérős projekteket, akár még egy szép emlék is válhat belőle, a rajzokat/festett lapokat megőrizve láthatod, hogy mennyit nőtt a gyermeked lába :) 

 PÖTTÖM SHOP Gyerekcipők

Azért, hogy segíthessünk nektek a megfelelő méretű cipő kiválasztásában, minden cipőt, minden méretet lemérünk mm-pontosan, és a webáruházunkban is minden méret mellett ott találod a mm-ben megadott belső hossz nagyságát. 

pl. 25 - 160 mm

ez azt jelenti, hogy a 25-ös cipő méret belső hossza 160 mm (16 cm)






VÁSÁRLÁSI JÓ TANÁCSOK: 
1.) a megfelelő méretű cipőt úgy tudod kiválasztani, hogy az általad mért talphosszhoz még legalább fél - 1 cm-t adj, és ekkora legyen a cipő belső talphossza. 
Tehát ha gyermekednek 13 cm a talphossza, akkor a cipő belső talphossza legalább 13,5 cm legyen (135 mm). 

2.) Gyártónként, sőt, gyártón belül fazononként eltérő lehet az egyes cipők, szandálok belső hossza. 
Szóval lehet, hogy egy bizonyos márkából 20-as méretű cipő kell, de másik márkából már 21-es lesz megfelelő gyermekednek! Szóval ne csak a méreteket nézd, hanem a mért belső hosszát is a cipőnek! 

3.) Fontos, hogy ha egy cipőben végigér a gyermek lába, akkor már az nem megfelelő neki, vegyünk egy számmal nagyobbat! 
- egyrészről nyomhatja a lábujjait, körmeit, nehogy benőjjön a körme vagy gombásodjon, 
- másrészről nehogy nyomódjanak a lábujjai, és bütyök alakuljon ki 
Mindkét elváltozás először még csak kellemetlen lehet a gyermek számára, később akár fájdalommal is járhat, előzzük meg ezt és szánjuk rá az időt és pénzt, hogy mindig a megfelelő méretű lábbeli legyen gyermekünk lábán! 

PÖTTÖM SHOP Gyerekcipő-üzletünkben és webáruházunkban mindig készséggel állunk rendelkezésedre!

üzlet: 1164 Budapest, Felsőmalom u. 3/c
webáruház: www.pottomshop.hu





ÉS MÉG NÉHÁNY ÖTLET, HOGY MILYEN AJÁNDÉKOK KÉSZÜLHETNEK A GYERMEKTAPPANCSOK LENYOMATAIBÓL :))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése