Pöttöm kérdés - pöttöm válasz: Honnan tudom, hogy megfelelő-e a cipő mérete?

Kérdés: 

Segítség! Nagy gondban vagyok, a kislányomat hiába kérdezem, hogy jó-e a cipője, csak bólogat, ha nyomogatom a cipő orrát nem érzem a lábujjait. 
Mi a legmegfelelőbb módja annak, hogy megnézzem, hogy a melyik a megfelelő méretű cipő? 

Válasz: 
Sziasztok! 
Több módszer is van, ami nekünk, anyáknak segít, hogy tényleg a gyerek lábának megfelelő méretű cipőt válasszuk. 

Első módszer: 
1.) Vegye fel a gyerkőc a cipőt, nem kell a tépőzárat és a cipőfűzőt bekötni, meghúzni, csak álljon benne a cipőben!
2.) kérd meg, hogy tolja előre benne a lábát, amennyire csak tudja, hogy a lábujjai ütközzenek a cipő orrával
3.) ezután nincs más teendőd, mint nyúlj bele a cipőbe, hátul a gyerek sarkánál, és próbáld meg az ujjadat ledugni a talprészig. 
4.) ha simán befért az ujjad, és még egy ujjnyi hely van a cipő és a gyerek sarka között, akkor megfelelő a cipő. 

Ne félj attól, hogy most akkor ezután hátul a sarkánál egy ujjnyi hely lesz és lötyögni fog a gyerek lábán a cipő. 
Ugyanis a kényelmes viselet úgyis megkívánja, hogy a lábát hátratolja ütközésig, és majd a lábujjai fognak kényelmesen elférni a cipő orrában. 
Ez azért is fontos, hogy a lábujjak kényelmesen mozoghassanak, ne nyomorogjanak, hiszen az elsődleges ok, amiért a BÜTYÖK kialakul a lábfejünkön az az, ha a lábujjak már nem férnek el kényelmesen a cipő orrrészében!

Második módszer, ami egyelőre csak a D.D.STEP cipőknél kivitelezhető, és megjegyzem, mi ezt szeretjük a legjobban: 
Ugyanis a D.D.STEP cipők és szandálcipők talpbetétei kivehetők. 
19-től 24-es méretig még egy apró kis öntapadós matricával rögzítve vannak, de egy határozott mozdulattal bármikor ki tudod venni a cipőből, 25-ös mérettől felfelé pedig már nincsenek rögzítve, könnyedén ki tudod emelni a cipőből a talpbetétet. 

1.) vedd ki a cipőből a talpbetétet, 
2.) állítsd rá a gyerkőcöt a talpbetétre!
figyelj oda, hogy a gyerek ne húzza be a lábujjait, ne legyen feszült vagy ideges a próbánál, mert akár centiket is módosíthat azzal a méretén, ha behúzza a lábujjait. 
3.) úgy a megfelelő, ha a gyerek sarkát a talpbetét sarkára helyezed, és elől, a lábujjainál nézed meg, hogy mennyi hely maradt még. 
Ha teljesen végigér a lába, akkor egy mérettel nagyobb cipő kell, ugyanis pont fél centi, max 70 mm különbség van 1-1 méret között, és fontos, hogy amikor a talpbetétre áll, te még oda tudd tenni az ujjadat (vízszintesen), hogy még annyi hely maradjon a talpbetéten. Akkor tuti jó a méret! 

+1 a ráadás, hogy a 19-től 24-es méretig a talpbetétre is rá van rajzolva szaggatott, illetve folytonos vonallal, hogy ha eddig és eddig ér a gyerek lába, akkor az NAGY, KICSI, vagy MEGFELELŐ. 

Én nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért, mert sokszor járunk úgy, hogy bejön egy anyuka a boltba, és kér egy 25-ös méretű cipőt, és végül már a 27-es méretnél járunk próbálásnál, mert egyrészt nem gondolják, hogy akár 1-2 méretet is "ugrik" a gyerek lábának mérete, másik az, ha megmutatunk neki egy 27-es cipőt, ő úgy gondolja, hogy tuti nincsen ekkora lába a gyereknek! 

Ne aggódjatok, én anyaként is estem már ugyanebbe a csapdába a saját gyerekemnél :)

utóirat: 
Ha interneten, webshop-ból rendelted meg a gyerekcipőt, akkor is végezd el ezeket a módszereket, hiszen a vásárlástól számított 14 munkanapod van arra, hogy kicseréltesd a cipőt, ha nem megfelelő a méret. 
Megéri a macerát, a dupla postázást, és annak a költségét, illetve a pár nap várakozást, hogy aztán több hónapon keresztül a megfelelő méretű cipőt hordja a gyermeked, és ne a dobozban porosodva álljon évekig a cipő. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése