Szupinált (supinált) szandálok előnye az óvodában - szupinált cipő, szandál megrendelhető a PÖTTÖM SHOP-ban

Sokan kérdezitek, hogy miért is jó, ha az óvodás, benti, váltócipője a gyerkőcnek szupinált, az oviba járós, szaladgálós pedig "normál".

Nos, ha megkérdezed az ortopéd orvosotokat is, aki a szupinált cipő viselését javasolta, ő is meg tudja erősíteni, hogy a szupinált (supinált) lábbeli viselése elég napi 4-6-8 órán keresztül - egyénenként függhet ez az időtartam.

Első ortopéd vizsgálatra kb akkor kerül sor, amikor elindul a gyermeked, és már fixen jár, önálló lépéseket tesz. EKKOR MÉG NINCS SZÜKSÉG SZUPINÁLT TALPÚ LÁBBELIRE!
Ilyenkor még teljesen normális, hogy "jobbra-balra" dől a gyermeked lába, hiszen gondolj bele, egész eddigi életében még nem kellett használnia a lábait, semmi lábizomzat nincs kialakulva, ami szépen, fixen, egyenesen tartaná lábát, így a terhelés, ami hirtelen éri a lábat (felsőteste akár 8 kg is lehet), eléggé elbizonytalanítja a járásban. Ekkor kell egy jó bokafogó szandál gyermekedre, hogy a terhelésben segítsen a bokának, és az ne kezdjen el befelé (kifelé) dőlni.

Második ortopéd vizsgálatra kb 3-4 éves korban kerülhet sor, amikor már kialakult a lábizomzat. És most már akár Te, akár a gyermekorvos vagy a védőnő láthatja, hogy nem szép egyenes a gyerek járása, vagy lehet hogy lúdtalpas, esetleg már elkezdett befelé dőlni a bokája. Ilyenkor kapsz egy beutalót az ortopédiára (figyelj, mert akár 3 hónap is lehet a várakozási idő).

SZAMOS szupinált
Ha az orvos másképp nem rendeli, elég ha első körben arra figyelsz, hogy az ovis, bölcsis szandija a gyerkőcnek magasszárú legyen, ami jól tartja a bokáját, és hátul a sarokrész is zárt legyen, hogy a boka, a csontok fixálva legyenek.

Tudom elsőre furcsán néznek ki ezek a "gyógycipők-gyógyszandálok". Nekem is furcsa volt először, de megszoktam, sőt, most már megszerettem a formájukat. És ami a legjobb, hogy már van olyan gyártó, aki elkezdte szebbé, dizájnosabbá tenni, szerethetőbb mintákkal feldíszíteni a szupinált lábbeliket, így gyermekednek sem lesz "ciki", ha ilyen szandi van a lábán.
Mindezek mellett tényleg hidd el, hogy most gyermeked egészsége a legfontosabb!!!

Mi történhet akkor, ha egész nap olyan cipőben, szandiban van a gyermek, ami nem jól tartja a lábát, nem segíti, támasztja a tartását? 

- akár lúdtalpa is lehet - ami később még fájdalmas is lehet,
- akár gerincferdülése is lehet - ami később fájdalmas lehet, és felnőtt korában is megkeseríti az életét,
- a rossz lábtartás miatt akár koordinációs problémái is lehetnek, elbukdácsol futás-szaladgálás közben, és nem fogja szeretni a mozgásos játékokat.


SALUS szupinált


A SALUS kifejlesztette a kézzel hímzett díszítéseket a PRÉMIUM kategóriás lábbeliken.
A SZAMOS pedig már egyenesen gyönyörűséges szandálokat, cipőket gyárt minden szezonban.






És még egy hasznos tipp:
A szupinált cipők vásárlását az Egészségpénztár is támogatja! Így ha el tudod számoltatni az egészségpénztáraddal a cipők, szandik árát, akkor vásárláskor ne feledkezz meg számlát kérni a cipőkről !


Rendeld meg most gyermeked ovis, bölcsis szandálját a PöttömShop-ból! 

PÖTTÖMSHOP Gyerekcipő-üzlet és webáruház Budapest, 16. kerület


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése