Gyerekcipő mérete és belső hossza

Sokan esnek, esünk abba a csapdába, hogy gyermekcipő-vásárláskor ragaszkodnak a mérethez. 
Sokan jönnek be hozzánk úgy az üzletbe, hogy 25-ös szandált keresnek...aztán végül kimennek 27-essel :)

Ez azért is van, mert gyártónként, sőt ugyanazon gyártónál típusonként változó lehet, hogy az egyes cipő-méretek mekkora talpra készülnek, valamint attól még, hogy zárt cipőből 24-est hordott eddig a gyerkőc, símán lehet, hogy szandálból már egyből 2 számot , méretet kell "ugrani", és a 26-os lesz a megfelelő választás.

Webáruházas rendeléseknél ezt a méret-gyártó-beli különbséget úgy hidaljuk át, hogy amikor felviszünk egy terméket a webshop-ba egyből a méretek mellé írjuk, hogy az pontosan mekkora belső hosszt jelent. 

pl: 25 - 160 mm

ez azt jelenti, hogy a 25-ös méretű szandálnak 160 mm a teljes belső hossza. 
Ez a saroktól az orrhegyig történő mérést jelenti, szóval amikor leméred a gyerkőc lábát, és mondjuk 153 mm-t mérsz, akkor pont a 160 mm-es szandál lesz a megfelelő választás. 

Üzletünkben pedig a szakértelmünkkel tudjuk segíteni a próbálást.
Minden egyes lábbelinél, gyártónál kitapasztaljuk, hogy azok mekkora méretezésnek számítanak, és ha a vásárló egyből kéri, hogy 25-ös szandált keres, akkor természetesen mutatunk neki 25-öst, de ha hallgat ránk (és általában szoktak ránk hallgatni) akkor bár lehet csalóka, de sokszor eleve a 26-ossal szoktuk kezdeni a próbálgatást!

Szóval nagyon kérlek benneteket, hogy mielőtt a webshopból rendeltek, lécci győződjetek meg a gyerkőc teljes lábhosszáról, és annak figyelembevételével rendeljétek meg az új cipellőt :)



Hogyan mérjük le a gyerek lábát? 

A legegyszerűbb megoldás az, ha egy papír lapra ráállítod gyermekedet, figyelj arra, hogy ne húzza be a lábujjait, és amikor kellően ellazította magát, akkor rajzold körbe az egész talpát. A két legtávolabbi pont közötti távolság lesz gyermeked teljes talphossza.


Amikor szandált, cipőt vásárolsz gyermekednek, akkor legalább fél, maximum 1 cm-rel legyen hosszabb a lábbeli talphossza, mint gyermeked mostani talphossza.

Arra fontos figyelni, hogy éppen milyen típusú lábbelit veszel, mert hosszú, magas szárú őszi bakancsnál, téli bundás cipőnél, csizmánál akár lehet 1 cm is a méretkülönbség, tehát vehetsz nyugodtan nagyobbat, de nyári kis szandinál, vagy pántos balerina cipőnél, ami nem annyira fogja a bokáját, abból nem lehet sokkal nagyobbat venni, mert akkor hátul kijár belőle a sarka, és az akkor már nem kényelmes a gyermekednek.

Nálunk a PöttömShop Gyerekcipő webáruházban minden méret mellett látni fogod a pontos belső hosszakat is, de ha mégis bizonytalan vagy, nyugodtan telefonálj be üzletünkbe munkaidőben, vagy gyertek el személyesen budapesti, 16.ker üzletünkbe!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése