Mekkorát nő a gyerek lába? - cipővásárlási tippek első bálozóknak :)


Mekkorát nő a gyerek lába? 


- cipővásárlási tippek első bálozóknak :))

Ha a mai gyerekcipő piacon valaki ezt meg tudná előre jósolni, vagyonokat szerezhetne ezzel a tudásával :)

De mivel a gyerekek növekedése nincs kőbe vésve, nincs egy excel táblázat arra vonatkozóan, hogy 3 évesen ekkorának "kell" lenni egy gyerek lábának, így csak arra az anyai ösztönünkre számíthatunk, amivel már a fogantatás pillanatában megáldott bennünket a jó ég :)

Ugyanígy volt anno a babaruhákkal is, emlékszel??? Mindenki mondta, hogy 56-os a legkisebb méret, megvetted szépen a kelengyét, aztán láss csodát, gyermeked megszületett 4 kilóval és 60 cm-rel, így az 56-os ruhákat szépen kimosva, kivasalva odaadhattad a húgodnak, aki épp babát vár, te pedig a szülői ágytól egyből a bababoltba küldted a férjedet, hogy vegyen egy csomó 62-es babaruhát...

Nos, gyerekcipővel annyival könnyebb a dolgunk, hogy kb. a gyerkőc 1 éves koráig ráérünk ezt a problémát napirendre tűzni...
De onnantól kezdve nincs kecmec! Jönnek az elsőlépés cipők, jönnek a szezonváltások, jön az esős, a napos, a papucsos, gumicsizmás, téli csizmás és hótaposós hónapok - és ember legyen a talpán, aki előre meg tudja mondani, hogy a következő szezonra mekkora cipő kell a gyereknek. 

Amit egyből le kell szögeznünk, és most ismét a "lányos anyukák" dőlhetnek hátra, hogy a lányoknak lassabban nő a lábuk! Szóval elméletileg a nyár elején vásárolt szandál jó lesz nyár végéig...
Szegény fiús anyukák :((

Nos, a lányos anyukákat sem kell sokáig irigyelni, mert ameddig a fiúknak elég akár 1 szandi egy szezonban, legalábbis nekik nincs többre igényük, ha csak nem anya akar 2-t, 3-at, addig a lányok igenis kérnek egy rózsaszínt meg egy pirosat, mert ugye ezeket össze is kell válogatni a ruhák árnyalataival, és persze kell még csillámos is, mert a Lucának is olyan van az oviban, és különben is kell még egy Hello Kitty-s is, mert az olyan cuki. 
Szóval a lányoknál is megvan a nehezítő körülmény :)))
Nos, hogy mekkora méretű cipő, szandál kell először..?
A cipőgyártók által gyártott legkisebb, járást segítő cipő 17-es méretben készül! 
Ez kisebb mint 10 cm-es lábacskára való méret, szóval nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy ti 17-essel fogtok kezdeni, bááár, tegyük hozzá, a lányoknak ugye kisebb a lába, és van hogy hamarabb elkezdenek járni mint a fiúk....és ha elindul az a csöpp lányka, akkor viszont jó ha van már egy olyan kiscipője, ami tartja a bokáját, segíti a járásban.
LÁNY GYEREKCIPŐKET ITT TALÁLOD A WEBSHOPBAN. KATT IDE! 

A fiúk általában 18-19-es mérettel szoktak indítani, de ha éppen téli időszakra esik a járás beindulása, akkor lehet hogy a téli csizmája 19-20-as méretű lesz! 
Még nagyobb az esélye, ha egy nagyobb lábacskájú fiatalemberről van szó, aki mondjuk tavaszi születésű, és még a telet kihúzta a "bundás kocsicipőben", ő lehet hogy már tavasszal egy 21-es tavaszi cipőcskével fog indítani :)
Megesett ez már a történelem során, és meg is fog még egy párszor :)))
FIÚ GYEREKCIPŐKET ITT TALÁLOD A WEBSHOPBAN. KATT IDE! 

Innentől kezdve nincs megállás! 

Mint ahogy az egész gyerek, úgy a lába is elkezd növekedni. 

Benti szandálok óvodába, bölcsődébe
A statisztika azt mondja, hogy évente kb 1-2 méretet nő a gyerkőc lába..
a bölcsis éveket (2-3 éves korig) a kb 22-25-ös mérettel járják végig a gyerkőcök (lányok persze a kisebb méreteket, fiúk nagyobbakat)
Az óvodás kort elérve, kb 3-4 évesen még mindig tart az akár évenkénti 1-2 méretnövekedés, kb 24-26-os mérettel kezdik az ovis éveket, és az ovi végére már simán elérik a 28-32-es méretet! 

Kislányok között lehet, hogy némelyiküknek csak 28-as lesz a lábuk az ovis ballagáson, de fiúknál nem ritka, hogy az óvodás évek végére már 34-es cipő kell nekik! 

Nem ritka az sem, hogy egy-egy bölcsis-ovis évben nem tudjátok végig ugyanazt a benti szandált hordani, hiszen, ami jó volt még szeptemberben, abban már valszeg januárban végig ér a gyerek lába. Ne várjuk meg, amíg lelóg a gyerek lábujja a szandálról, hiszen az kellemetlen viselet lehet egész nap, nyomhatja, amint látjuk, hogy végig ér a lába, vegyünk egy mérettel nagyobb szandit neki! 

Tippek a tavaszi cipővásárláshoz: 

Ha már most a tavaszi zárt cipő vásárlásán gondolkodsz akkor vedd figyelembe, hogy bizony télen is sokat nőhetett gyermeked lába. 
Simán elképzelhető, hogy akár 1 mérettel nagyobb tavaszi cipő kell, mint amit most hord a gyermeked. 

Arra sose alapozz, hogy már ősz-tél óta nem nőtt a lába, akkor neki biztosan lassan nő a lába, és jó lesz még tavasszal az őszi cipője, mert Murphy törvénye, hogy pont most fog bekövetkezni nála egy növekedési ugrás, és nem ritka, hogy ilyenkor akár 2 méretet is ugorhat a lábmérete. 

Olyan cipőt vegyél neki, ami biztosan kényelmes lesz nekik a tavaszi hónapokra, és lehetőleg TEX-es legyen, azaz vízlepergető réteggel bevonva, hogy a tavaszi eső miatt se ázzon be első napon a cipőcske.
Azt viszont vedd figyelembe, hogy egy tavaszi bőr, velúr cipő nem helyettesíti a gumicsizmát! Tehát ha nagyon esik az eső, akkor praktikusabb gumicsizmát adni a gyerkőcre.

ŐSZI/TAVASZI GYEREKCIPŐK A PÖTTÖMSHOP-BAN. KATT IDE! 
 *****************************************************************************
ha hasznosnak találtad a cikket, kérlek oszd meg ismerőseiddel :)

NYÁRI SZANDÁLOK A PÖTTÖMSHOP Gyerekcipőbolt és Webáruház kínálatában: 
 PöttömShop gyerekcipbolt és WEbáruház
PöttömShop Gyerekcipőbolt és Webáruház - NYÁRI SZANDÁLOK


További hasznos blogbejegyzések:

1.) Első babacipő vásárlása - hasznos tippek tavaszi gyerekcipő vásárlásához! 

2.) Hogyan válasszunk óvodás-bölcsődés benti szandált gyermekünknek? 

3.) DDSTEP cipő hol kapható? 

www.pottomshop.hu  

Üzletünk: Budapesten, a 16. kerületben található 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése