Hány pár cipő kell a gyereknek egy szezonban? - Ne az apukákat kérdezd :)))

Mielőtt megnyitottuk gyerekcipő üzletünket, közvélemény-kutatást végeztünk, hogy ki hány pár cipőt, szandált, stb vesz gyermekének 1-1 szezonban, 1-1 évben. 

Megkérdeztünk anyukákat és apukákat is, de hamar rá kellett jönnünk, hogy a megkérdezettek körét le kell szűkítenünk az anyukákra, ugyanis ők azok, akik valóban tudják a reális választ a cipők mennyiségét illetően. 

Apukák válaszai megálltak a szezononként 1 pár cipőnél...Ráadásul a papucs, gumicsizma, csizma, esetleg ünneplő cipő és 1-1 alkalmi cipő, ovis-bölcsis szandál, cserecipő, tornacipő csak nagyon kevés apukának jutott eszébe :)
Ezek a lábbelik kábé olyanok lehetnek az ő szemükben, amelyek láthatatlanul vesznek részt a család életében, de mi anyukák tudjuk, hogy ezek bizony nem maguktól kerülnek a cipős szekrénybe, hanem egy komplex, átgondolt, tudatos vásárlás és az azzal járó "őrület" áll mindezek mögött. 

Ugyanis az ovis-bölcsis szandál minden szeptemberben aktuális téma, sőt, ha peches vagy, és túl gyorsan nő a gyerek lába, valszeg "tanév" közben is új szandálra lesz szükség. 

Hogy az ősz-tavasz beálltával gumicsizmára is szükség van - azt is csak egy anya tudhatja, hiszen ha a normál, játszós cipőben megy a gyerek pocsolyába ugrálni, azzal nem csak cipőt áztatunk, hanem óriási lehetőséget adunk egy megfázásnak, felfázásnak - ezt pedig nem akarjuk, ugye? 

Az szintén nem kérdés, hogy a szezonnak megfelelő cipő mellé mindig kell egy papucs, egy edző- vagy tornacipő...

Aztán itt van az évnyitó, az iskolai, óvodás ünnepek, a bölcsis-ovis fotózások, a karácsonyi nagy csinnadratta, a márciustizenötödike meg persze az anyák napja és ballagások ideje, amikor persze kell  CSINOS cipő. Persze Apa szerint ott van az a "jó az a régi cipő/szandi"...de mi tudjuk, hogy nem úgy van az :)))

Kislányoknak pedig...nos, nekik mindent megszorzunk kettővel :))))

Kíváncsiságból megtennéd, hogy megkérdezed Apát, hogy hány pár cipője van szerinte a gyerkőcötöknek? :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése