Gyerekcipő tisztítása - bőr, nubuk és velúr cipők ápolása

A bőr cipők állandó ápolást igényelnek, és ez hatványozottan igaz a gyerekcipőkre, hiszen a gyerekek cipője sokkal jobban ki van téve a környezeti és időjárási tényezőknek. Ha szeretnéd az amúgy nem túl olcsó, cserébe jó minőségű bőrből készült gyerekcipőt hosszan tartóssá és széppé varázsolni, akkor az ápolására is érdemes némi időt szakítani. Ez az a feladat, amelyet akár a gyerkőccel együtt közösen tudtok elvégezni. 



Az évszakokat figyelembe véve talán az ősz és a téli időjárás az, amikor a legjobban ki vagyunk téve a koszolódás, rongálódás, időjárási tényezők hatásainak, hiszen ilyenkor nemcsak a por, de a sár, latyak, eső, hó is igénybe veszi az anyagukat, sőt, a kinti-benti hőmérséklet-ingadozás is ráhatással van a bőr anyagára. 

Éppen ezért fontos a megfelelő és megelőző cipőápolás és a tisztítás. 

A megelőzés a legjobb védekezés: 


Védekezzünk cipőápoló krémekkel és spray-vel, esős, havas időben használjunk impregnáló spray-ek, ezzel is fokozhatjuk a gyerekcipők víztaszító hatását, mind amellett a bőrt is ápoljuk. 
Fontos, hogy bármilyen cipőápoló vagy impregnáló spray-t csakis tiszta, tisztított, száraz gyerekcipőre használjuk, mert ekkor érik a legoptimálisabb hatásukat ezek a szerek. Tehát minden ápolás előtt a tisztítás a legfontosabb lépés. 

Tisztítás, szárítás: 


Az első és legfontosabb lépés, hogy a port és egyéb szennyeződést eltávolítsuk a gyerekcipőről. Ezt egy egyszerű házi körömkefével, vagy gumiszőrű kefével könnyedén meg tudjuk tenni. Nagyon fontos, hogy csakis száraz cipőt poroljunk le ezzel a módszerrel, hiszen  egyéb esetben kibolyhosodhat, viseltessé válhat a gyerekcipő. 


2. lépés, miután szárazan megtisztítottuk a gyerekcipőt: a makacsabb foltokat és sárdarabokat nedves ruhával áttörölhetjük, cipőfűzőt külön kimoshatjuk. Amennyiben kivehető talpbetét van a gyerekcipőben, akkor azt tisztításkor távolítsuk el, és külön takarítsuk meg azt is. Még nedves állapotban érdemes a bőr gyerekcipőket kitömni néhány újságpapírral, hogy a szép formájukat száradás közben is megtartsák, illetve ilyenkor optikailag tudjuk csökkenteni a járás közbeni "ráncokat" a gyerekcipőkön. 

3. szárítás: Fontos, hogy a gyerekcipőt lassan szárítsuk! Ne radiátor előtt, fűtőtestre ráhelyezve szárítsuk, hogy minél gyorsabban száradjon, hanem épp ellenkezőleg, egy kellemesen/ átlagosan meleg helyen, lassan szárítsuk meg a gyerekcipőt. Ebben az esetben elkerülhetjük, hogy a bőr megkeményedjen és merevvé váljon. 


Amit ne tegyél!!! 


Amit soha ne tegyél, hogy a bőr, velúr, nubuk cipőkkel, hogy NE MOSD MOSÓGÉPBEN! 
Egyrészt nagyon ártalmas a bőr anyagnak a gépi mosás, másrészről a cipő garanciáját is elveszíted ezzel. 
Sportcipőt, vászoncipőt viszont nyugodtan lehet mosógépben is mosni, viszont arra figyelj, hogy: 
  • mosás indítás előtt dörzsöld át a cipő felületét tisztítószerrel, 
  • vedd ki a cipőfűzőket, 
  • tedd mosózsákba. 
Gépi mosás után a vászoncipőket is ki kell tömni, és lassan kell szárítani. 

Ha hasznosnak találtad a cikket, akkor kérlek oszd meg ismerőseiddel. 

PÖTTÖMSHOP Gyerekcipőbolt és webáruház
1164 Budapest, Felsőmalom u. 3/c


19 megjegyzés:

  1. ipvanish-crack
    is for Windows XP, 8, 8.1. I can only assume that the web did not originate as a playground for both men and women, interrogators and hackers. The people who set it up did not have in mind what would contribute to their benefit.
    new crack

    VálaszTörlés
  2. Thanks for sharing such great information, I highly appreciate your hard-working skills which are quite beneficial for me. Ashampoo Photo Optimizer Crack

    VálaszTörlés
  3. https://guzellikuykum.blogspot.com/2018/01/benefit-high-beam-liquid-highlighter.html?showComment=1624110779101#c6509699373830841185

    VálaszTörlés
  4. https://gw2thaiplayer.blogspot.com/2017/09/path-of-fire_17.html?showComment=1537063546712#c7656140788065278144

    VálaszTörlés
  5. https://newcrackkey.com/ccleaner-pro-crack/
    CCleaner Pro 5.82.8950 Crack is considerable program for home, firm, mist upward or Look Automaton. It acquire clear of fully unpleasant also provisional papers.

    VálaszTörlés
  6. I have seen your writing skills. Your writing skills are very amazing. I also like your writing skills very much.
    I think you are a heavy and an old blogger. Keep it up and keep sharing this type of posts with us.
    smadav pro crack
    logic pro x crack
    teamviewr crack
    template toaster crack
    xyplorer crack
    Crack Like

    VálaszTörlés
  7. It's a huge relief to have found someone who can articulate things in such a clear manner.Install Now

    VálaszTörlés
  8. Hi, I am Mari. Nice content. Moreover, If you need any free PC software then visit the site with the given link. https://fullkeygens.com/muvizu-play-full-crack/

    VálaszTörlés

  9. I am very thankful for the effort put on by you, to help us, Thank you so much for the post it is very helpful, keep posting such type of Article.
    FileZilla Pro Crack
    Photoscape X Pro Crack

    VálaszTörlés
  10. You worked wonderfully.https://easyserialkeys.com/mindjet-mindmanager-crack/

    VálaszTörlés
  11. Good work at all. I like this post very much. This information is very useful and very beneficial for me. This post gave me a lot of knowledge about us.
    Download Now

    VálaszTörlés
  12. You have a fantastic blog here. These days, it's difficult to come across high-quality writing like yours. Individuals like you are extremely valuable to me!
    Take care!!
    Movavi Screen Recorder Crack
    Movavi picverse crack
    Ntlite Crack
    Tunepat video Downloader crack
    Pdf to Dwg Converter Crack

    VálaszTörlés
  13. An excellent piece of work; many thanks for distributing it.
    https://vstoriginal.com/antares-auto-tune-pro-crack/

    VálaszTörlés