Fáj a gyerekem bokája!

Nagyobbik fiam, Marci két-három napja mondogatja, hogy fáj a bokája!

Első alkalommal még persze mechanikai fájdalomra gondoltam, hiszen egész nap focizik kint a szabadnap, az udvaron, oviban, itthon, szóval gondoltam megütötte. De nem látszik külsérelmi nyoma, nem is ütötte meg, és amikor már többedjére mondja, hogy fáj a bokája, akkor mégiscsak komolyan kell venni a dolgot! 

Érdekes tényező, hogy tavaly ilyenkor is, épp a téli-tavaszi cipőcserénél már előfordult ez a boka-fájdalom, akkor cipőt váltottunk, vettem neki egy újat, aminek határozottabb haránt emelése van a belső talpában, és hogy ennek köszönhetően-e, vagy az idő megoldotta, de később nem mondta már Marci, hogy fájna a bokája. 

Akkor is és most is arra gondoltam első körben, hogy a téli, magasszárú csizma, bakancs jól tartotta a bokáját és most a kis tavaszi cipője nem annyira tartja, és ezért fájhat. 

Szóval most mint anya a következőket tehetem, és teszem is: 

1.) vettem egy olyan tavaszi cipőt, ami kicsit jobban tartja a bokáját, belső haránt emelése van, kívül-belül bőr, ami jól bírja a strapát, 

2.) időpontot kérek újra az ortopédiára, hogy egy szakértő is megnézze újra a lábát (egy éve voltunk már - akkor nem volt semmi kóros elváltozása)

Sajnos ez a dokis dolog biztosan sokáig el fog húzódni, mert egy részről: 
- nem veszik fel a telefont a rendelőben, így már az időpont kéréshez is szinte időpontot kellene kérnem, 
- a tavalyi tapasztalatom alapján kb 2 hónap múlva lesz szabad időpontjuk 
- addig muszáj saját kezembe venni a dolgokat: 

Mit tesz egy anya ilyenkor? 
naná, hogy a jó öreg gugli barátunkhoz fordulunk segítségért :)

Új információt nem kaptam, ezeket már mind tudtam, de most még tudatosabban oda kell figyelnem Marci lábának egészséges fejlődéséhez! 

amit már most meg tudok tenni: 
1.) napközben az oviban olyan szandiban van, ami haránt emeléses, és jól tartja a bokát
2.) a cipője is haránt emeléses
3.) lábtornáznunk kell , erősíteni a lábfej izomzatát

Amit viszont csak a szakértő tud megmondani, hogy befelé dől-e a bokája vagy se. 
Kell-e szupinált cipő vagy se? 
Ha a bokája befelé dől, akkor szokták javasolni a szupinált cipő viselését, ami azt jelenti, hogy a sarok belső oldala alá helyezett 5 mm-es e külső oldal felé lejtő ékkel korrigálják a sarok befelé történő billenését - ezt hívjuk mi köznyelven bokasüllyedésnek.
folyt.köv. 

folytatás - 1 év múlva: 

Nos, odáig jutottunk, hogy a mostmár iskolás gyermekem iskolai védőnője azt mondta, hogy Marcinak lúdtalpa van! Nincs más hátra, mint előre...elkezdtük szigorúan a LÚDTALP TORNÁT!!!

Kíváncsiak vagytok ti is egy jó kis gyakorlatsorra?
szívesen megosztom másokkal is, hogy milyen gyakorlatokat lehet otthon csinálni, játékosan, úgy hogy a gyerkőc ne érezze kötelességnek, vagy nyűgnek!
Viszont annyi biztos, hogy ezt rend
szeresen kell végezni! Akár naponta 5-10 perc tornáztatás elegendő a javuláshoz! 


Ha a legjobb gyerekcipőt szeretnéd gyermekednek, akkor ne bízd a véletlen. Olvass vagy járj utána, hogy milyennek kell lennie a megfelelő cipőnek! Kérj szakszerű tanácsot az eladótól. Nálunk erre lehetőség van a PÖTTÖM SHOP-ban, gyertek el 16. kerületi üzletünkbe, és a lehető legjobbat ajánljuk gyermekednek!

 GYEREKCIPŐK ONLINEMILYEN A MEGFELELŐ GYEREKCIPŐ? olvasd el aktuális blogbejegyzésünket ezzel kapcsolatban: ITT!!! 

Ha pedig már tudod, hogy milyen az elképzelésed, akkor akár online is megrendelheted webáruházunkból a legjobb cipőt gyermekednek, hiszen nálunk csakis olyan cipőt, szandált találsz, amit jó szívvel ajánlunk minden gyerkőcnek!

www.pottomshop.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése