Tavaszi nagytakarítás a gyerekekkel

Sziasztok!
Mi lehet kellemesebb egy ünnepi nagytakarításnál??? :)
Sajnos az időjárás pont a kezeink alá játszik. 

A március 15-ével nem nyertünk plusz egy munkaszüneti napot, de ne bánkódjunk, mivel sajnos az időjárás nem engedi meg a szabadtéri programokat, vegyünk erőt magunkon és persze a családon, és essünk neki a tavaszi nagy pakolásnak: kezdjük el szanálni a dolgokat...

Kezdjünk a gyerekszobában, hiszen mégiscsak jó, ha a gyerkőc látja, hogy nem "varázsütésre" lesz rend a szobában, érezze ennek súlyát, és persze az ősz óta felgyülemlett játékok, könyvek, rajzok, mappák között is ideje rendet tenni. Ráadásul ez azért is jó, mert akkor ő saját kezűleg tudja kiválogatni, hogy mi fontos számára, és mi mehet a kukába, a kincsesládába, vagy az íróasztal fiókjába. 
Nem beszélve a sok télapó, karácsonyi ajándékról....amiről mostanra biztosan kiderült, hogy melyik az a játék, amivel ténylegesen játszik a gyerek, és melyek voltak a "felesleges" játékok. A ritkábban elővett játékok mehetnek a polc, szekrény tetejére, amivel pedig sűrűbben játszik a gyerkőc tegyük olyan magasságban a polcra, hogy ő is bármikor könnyedén hozzáférjen! 
Ez mondhatni egy jó kis önértékelő pakolás is lehetne...csak az a baj, hogy jövő karácsonyig ezt úgyis elfelejtjük - és újabb ajándék-dömpinggel árasztjuk el gyerekünket :)

A kép láttán egyből beugrott egy kép a nagy fiam szobájáról, ahol adott egy nagyobb falfelület, amit nem tudunk hasznosítani, mert ha oda pakolunk valamit, akkor az nagy helyet vesz el a "közlekedő" részből, viszont egy ilyen "lapos" könyvespolc tökéletes megoldás lehetne. 
Már csak azért is, mert így legalább a címlapjával a mi irányunkban lehetne a kedvenc, vagy éppen aktuális 5-10 mesekönyvet kirakni a polcra, hogy egyből elé terüljön a mesevilág kapuja :)

És ha már a gyerekszobával kész vagytok, jöhet a cipős szekrény! 
Tudom macera, és a gyerekek is utálják a procedúrát, de azért mégis meg kell próbálni, hátha jó még az őszi cipő, fel kell próbálni a gumicsizmát, edzőcipőt, papucsot...

Minap történt, hogy mi is átnéztük Marci cipőit...felpróbálta az őszieket, és még nagy örömömre némelyik jónak is tűnt. Jó idő volt, elmentek apával programra, majd amikor visszajöttek Marci közölte, hogy fájt a lába a cipőben, és nyomta. 
Szóval muszáj levonni a következtetést, hogy attól még hogy felmegy a gyerek lábára a cipő, nem biztos, hogy az kényelmes is neki! 
Erre figyeljetek oda légyszi', nehogy eldeformálódjon a gyerkőc lábujja, vagy nehogy ne legyen meg a komfortérzete a cipőben...

Így ha már kipakoltátok a cipős szekrényt, és vissza már csak azok a cipők kerültek, amik tényleg jók...jöhet a lista, hogy mit kell még venni a gyereknek erre a szezonra :)

- átmeneti cipő a mindennapokra
- átmeneti cipő az oviba, bölcsibe
- gumicsizma
- edzőcipő a sportos hétvégékre
- tornacipő az oviba
- benti szandál az oviba, bölcsibe, 
- papucs

na, és persze szorozd meg ezt kettővel, hárommal - kinek hány gyerkőce van otthon :)

Kellemes hétvégét kívánok! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése