Hordhatják-e a gyerekek zokni nélkül a szandált?


Sok szülő számára elképzelhetetlen dolog, hogy a gyermekére zoknit és szandált adjon egyszerre, mert az olyan gáz!!! Gondolja ő!
De hiszen az óvodában is úgy van a gyerkőc - szerintem nincs abban semmi rossza, ha a gyerkőcön van zokni is. 
Kivéve, ha bejön a jó idő, a forróság, és már minden ruharéteget veszünk le a gyerkőcről, hogy minél jobban szellőzzön a teste. Ekkor már zokni nélkül "illik" ráadni a szandált is. 

Viszont mielőtt zokni nélkül adod gyermekedre a nyári szandált, fontos, hogy megbizonyosodj néhány dologról: 

- a szandál belső anyaga, tehát ami érintkezik a gyerek lábfelületével, mindenféleképpen bőrbarát anyagból készüljön: bőr, velúr, 
- ha nem ilyen anyagból készült a szandál, hanem tartalmaz szintetikus anyagokat, műbort, akkor arra kell számítanod, hogy az az anyag nem vezeti el a bőre által levezetett hőt, tehát "tocsogni" fog a gyerek a saját izzadságában, ergo csuszkálni fog a lába a szandálban. 

Másik óriási probléma lehet még, hogy a szandál nincs "betörve", kidörzsöli a gyerek lábát, és sebet, hólyagot ejthet a kicsi lábán! Ilyenkor nagyon fontos, hogy sebtapasszal takarjuk el a sebet, amikor lábbelit adunk gyermekünkre és néhány napig (amíg nem múlik el a hólyag, seb), újra csak zokniban adjuk rá azt a lábbelit! 

Simán előfordulhat, hogy ez a szandi csak egyszer dörzsölte ki a gyerek lábát, és utána már nem lesz gond vele - de figyeljük gyerekünk lábát, visszajelzését folyamatosan, hogy kényelmes-e neki a lábbeli. 
Ha mégis azt tapasztalod, hogy a nyári szandi folyamatosan kidörgöli, irritálja gyermeked lábát, akkor maradjatok a zokni + szandál viselésénél. hidd el, egy jó 100% pamut anyagból készült titokzokni nem sokban melegíti fel a lábát, sőt, legalább kényelmesebb lesz neki a szandál viselete. 
Viszont ha úgy látod, hogy beizzad a gyerek a zokniba, akkor egyből cseréljétek le, adj rá tiszta zoknit. 

És amivel a legjobbat, legtöbbet teheted gyermeked lábának, talpának egészsége érdekében az hogy ahol csak lehet, legyen mezítláb a gyermek: játszótéren, homokozóban, tengerparton, kavicsokon, füvön, kertben...a legjobb, ha semmi nincs a lábán! 
PÖTTÖM SHOP Gyerekcipő-üzlet és webáruház

Ha pedig éppen nyári szandál vásárlása előtt álltok, vagy már az őszi ovis-bölcsis szandált keresitek, akkor látogassatok el budapesti üzletünkbe, vagy rendeljetek online a webshopból, készséggel állunk rendelkezésetekre! IRÁNY A WEBSHOP: https://www.pottomshop.hu/gyerekcipo-webaruhaz-nyari-szandalok

TANÉVKEZDÉS MÁR A NYÁRON - KÉSZÜLJ FEL IDŐBEN!!! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése