Ti kérdeztétek: "Milyen lábbelit adjak a gyermekemre otthonra, aki most állt fel?"

Ismét egy olyan kérdés, amit tudom sokan és sokszor feltettetek már!
Tőlem is többen kérdeztétek már, hogy mit adjatok a gyerkőcre, ha éppen most kezdett el felállni?....és én szépen rendre, sorban mindenkinek elmondom az én ajánlásomat!

De hogy mindenkihez eljusson a javaslat, úgy döntöttem az összes "ti kérdeztétek" válaszomat leírom ide a blogba!

Egy fiatal anyuka jött be hozzám ma az üzletbe, azzal kezdte, hogy egyelőre csak érdeklődni szeretne és kérte, hogy adjak neki tanácsot. 
Kislánya most 9 és fél hónapos, elkezdett felkapaszkodni a kiságyában, a nappaliban a kanapé mellett kapaszkodva már feláll...és oldalazva tesz néhány lépést. 
Kérdezi a hölgy, hogy mikor és milyen cipőt kell neki (majd) venni? 



Az én javaslatom az, hogy onnantól kezdve, hogy feláll otthon a gyermeked és elkezd lépkedni, mindenféleképpen szükség lesz egy bokatartó lábbelire.
A legtöbben persze a szandált szeretik otthonra ráadni a gyerkőcre, mert abban jól szellőzik a lába, és az én javaslatom is az, hogy a téli időszakban bokafogó szandált adjunk otthon gyermekünkre.


Ahhoz tudnám hasonlítani a bokatartó szandál használatát, mint amikor egy facsemetét elültetnek, és mellé jó közel (és szorosan) karókat támasztanak a két (három) oldalára, hogy segítsék a facsemetét, hogy szép egyenesen nőjön tovább és erősödjön meg! És amikor már megerősödik, megnő, akkor már nem kell kitámasztani, mert magától is szép egyenes lesz!

Ugyanez van a bokacsonttal is.

Gyermeked most állt fel - még szinte semmi izomzat nem alakult ki az alsó végtagjaiban. Majd rááll ezekre a törékeny lábacskákra, dőlne a szegény bokája jobbra-balra, csak hogy tudja tartani az egész gyerek súlyát...és ehhez kell a szandál. A szandál segít, hogy a bokacsont, a sarok és úgy kompletten az egész láb szép egyenesen nőjön, erősödjön.

A gyerekek lába, bokájának csontosodása kb 6-8 éves korban fejeződik be...tehát kb az óvodás évek végére. Ezért is szoktuk mindenféleképpen azt ajánlani, hogy az óvodás évek végéig magas szárú, bokatartó, bokafogó ovis szandálja legyen a gyerekeknek!
Ha ezt az időt tényleg végigcsináljátok, végig stabil tartást biztosító szandált adsz gyermekedre, akkor mire eljön az ideje, hogy már divatozni szeretne gyermeked, vagy egy sportcipőben kényelmesebben érzi magát, addigra már olyan szépen megerősödik a lába, olyan szép egyenes lesz a tartása, hogy igazából bármilyen cipőt felvehet majd!

Hidd el, ha már az első lépésektől ilyen szandált adsz gyermekedre, akkor ő ezt elfogadja, nem fogja kérdezni, hogy miért, nem fog tiltakozni, sőt, szeretni fogja, mert nagyon kényelmesek ezek a szandálok!

RICHTER gyerekcipők a PöttömShop Gyerekcipő webáruházban: 



Visszatérve a mai anyukára, aki kérdezte tőlem a fenti kérdést elmondtam neki, hogy otthonra el kell kezdeniük szandált hordani. De mivel még nem kezdett el igazából járni, és kint még nem fogja kivenni a babakocsiból, a hosszú, téli séták idejére még nem kell venni kinti cipőt, mert igazából az még felesleges. Viszont ha beindul a járás a kislánynál, és már semmiféleképpen nem tudja a babakocsiban tartani, akkor kelleni fog még télire egy bundás kinti cipő is :)


Az éppen elinduló babáknál az a cél, hogy szépen lassan, napról napra, fokozatosan kezdjük el terhelni a lábukat, a lábizomzatot. Eddig ugye a kúszáson-mászáson kívül nem kellett használnia az alsó végtagjait, akkor is inkább csak rásegítő mozgást végzett velük, így még eléggé gyengék a lábai.

Ne várjuk el, sőt, ne is hagyjuk gyermekünknek, hogy néhány percnél tovább terhelje egyszerre a lábait. A fokozatosság a lényeg ebben is!

Remélem Te is hasznosnak találod a tanácsomat! 
Kövess bennünket a facebookon és itt a blogban is! 

Ha pedig már elérkezett az első cipő, szandál vásárlásának az ideje, gyere el budapesti üzletünkbe, vagy rendelj online webáruházunkból, készséggel állunk rendelkezésedre!

PÖTTÖM SHOP Gyerekcipő-üzlet és webáruház
1164 Budapest, Felsőmalom u. 3/c
www.pottomshop.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése