Téli első lépések - milyen cipőt vegyek a gyereknek?

Ha megkérdezünk száz anyukát, hogy mikor indult el gyermeke, akkor kb 90 anyuka azt válaszolja, hogy 1 éves kora körül indult el gyermeke! 
Természetesen nincs kőbe vésve, hogy mikor "kell" elindulnia egy gyermeknek, ez sok mindentől függhet, de kb 10-16. hónap között már minden gyermek megteszi az első önálló lépéseit. 
Onnantól kezdve, hogy gyermeked elkezdi használni a lábát, felegyenesedik, és kapaszkodva a kanapé mellett vagy a te kezedet fogva elkezd lépkedni nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a helyes lábtartásra. 


Mivel élete első évében szinte egyáltalán nem használta a lábát, legalábbis nem kapott olyan terhelést a lába, mint ami majd a járáshoz kell, így szép fokozatosan kell terhelni, és felépíteni a lábizomzatot gyermekednél. 
Felső testét, karjait már nagyon stabilan használja, hiszen a kúszáshoz-mászáshoz is főleg ezeket használta, de most teljesen más dimenzióba kerül a gyerek, felállt, ez által a lába óriási tehernek van kitéve. 

Nagyon fontos, hogy mostantól a bokáját stabil keretek között tartsuk, amíg meg nem erősödik, illetve a legjobb, ha legalább addig odafigyelünk a bokacsont növekedésére, amíg a csontosodás be nem fejeződik...ez az óvodás kor végére, illetve a kisiskolás kor elejére tehető, tehát kb 6-8 éves korukig kell, hogy olyan cipőt adjunk gyermekünkre, ami jól tartja a bokáját, stabil tartást biztosít! 

Ha pont abban a helyzetben vagy, hogy most télre várható, hogy elindul a kis csöppség, akkor most segítünk neked, hogy milyen legyen az első igazi téli cipőcskéje :)


- Első és legfontosabb lépés, hogy mérd le gyermeked talphosszát! Tudom nem lesz egyszerű ez a művelet egy mindenre kíváncsi, semmit nem engedő 1 évessel, de ezt tényleg muszáj pontosan lemérni.

- Ha már tudod, hogy milyen méret kell (vagyis, hogy mekkora legyen a cipő belső hossza), akkor választhatsz a modellek közül.

- Fontos, hogy a téli cipőcske belül bundás legyen,
- a szár hosszúsága felérjen a bokacsontig,
- a talpa maradjon kissé hajlékony és csúszásmentes.
- anyaga legyen bőr, velúrbőr, ami jól szellőzik, de mégis könnyen tisztítható,

Jó ha tudod, hogy ezekre a téli bundás cipőkre kb márciusig szükség lesz, eddig fogják hordani a gyerekek. Abban ne is reménykedj, hogy jövőre is jó lehet majd a cipő, ugyanis 1 naptári év alatt kb 2 méretet nő a legkisebbek lába :)

Neked ajánljuk az évek óta jól bevált D.D.STEP téli bundás gyerekcipőinket, hiszen ezek minden kritériumnak megfelelnek. Ezek segíteni fogják gyermeked stabil elindulását, és nem okoz majd gondot, hogy pont télen teszi meg első önálló lépéseit, ezekben a téli bundás cipőkben is élmény lesz a járás.

 DDSTEP téli gyerekcipők

A D.D.STEP BABY CIPŐKET 19-től 24-es méretig gyártják. IRÁNY A WEBSHOP! 

Ha kiválasztod a D.D.STEP cipőket, utána már csak az ízlés, a tetszés szerint választhatsz, hogy épp milyen cipője legyen idén télen gyermekednek, mert mindet nagyon jó szívvel ajánljuk.

Webáruházunkból 10.000.- Ft feletti vásárlásnál ingyenes szállítással rendelheted meg most ezeket a gyerekcipőket, vagy ha szakszerű segítségre lenne szükséged, gyertek el budapesti, 16. kerületi üzletünkbe, ahol készséggel állunk rendelkezésetekre.

Babasarok és kellemes légkör segít abban, hogy a baba is és a mama is jól érezze magát cipővásárlás közben :)

PÖTTÖM SHOP Gyerekcipő-üzlet és webáruház a 16. kerületben

www.pottomshop.hu

Címünk:1164 Budapest, Felsőmalom u. 3/c
(Térkép ITT!

Ha hasznosnak találtad a cikket, akkor iratkozz fel hírlevelünkre, kövess és like-olj minket a Facebookon, hogy rendszeresen értesülhetsz a legújabb termékekről és sok-sok hasznos tanáccsal tudjuk ellátni :)






1 megjegyzés: