Első lépés cipő - első cipő

Hát ez a nap is eljött :) Gyermeked felállt, sőt, már a kanapé mellett kapaszkodva lépeget. 
Egyből kinyílt előtte a világ, és mivel ő is olyan kis felfedező mint te voltál anno, ne is számíts arra, hogy majd ennél a pontnál megáll. Kíváncsi és naná, hogy mindent el akar érni, mindenhova el akar jutni. 

Mostmár az 1 méter magasan lévő tárgyak és dolgok is olyan közel kerültek hozzá, hogy muszáj elérnie. De ehhez lépegetnie kell. Ha bátrabb a gyerkőcöd alig néhány nap alatt eljuthat abba a fázisba, amikor már csak némi támogatással, kapaszkodással eljut egyik pontról a másikra, de a bátortalanabb babáknak sem kell sokkal több idő, hogy szinte minden energiájukkal azon legyenek, hogy állva maradjanak és lépegessenek. 


Ekkor jött el a te időd. Illetve az első kis cipő ideje! Vennünk kell egy kiscipőt a gyermeknek!

De milyen legyen az első cipő? Hol vegyem meg? Milyen legyen? 

Mint azt már megszokhattad onnantól kezdve, hogy két csíkosat teszteltél, jönnek a kért és kéretlen, jobbnál jobb tanácsok. Hidd el, a cipőválasztás is olyan téma lesz, amiben mindenkinek megvan a saját véleménye, tapasztalata, van aki erre, van aki arra esküszik. 

Két családos anyaként és 4 évnyi cipőboltos tapasztalattal bátran állíthatom neked, hogy az első kiscipő a legfontosabb, utána meg majd az összes többi :) szóval addig, amíg gyermeked engedi, hogy te válaszd meg neki a lábbelijét ezekre a szempontokra figyelj! 

Külön választottuk a tavasszal-nyáron elinduló babákat, és az ősszel-télen elinduló babákat, ugyanis a nyári szezon és meleg miatt a nyári babáknak az első cipőcskéjük valószínűleg egy szandál lesz, míg a többi évszakban egy zártabb cipőre lesz majd elsőként szükségetek. 
DDSTEP gyerekcipők
Összegyűjtöttük azokat a fontos ismérveket, aminek egy első lépés cipőnek meg kell felelnie: 
 - a cipő szára legyen magasított, érjen el legalább a bokacsontig, jól támassza azt! 

- hátul zárt legyen a cipő, (zárt sarokkéreg), ami akár egy kicsit meg is lehet erősítve (keményítve), ezzel még jobb támaszt nyújt a lábnak hátulról, 

- anyaga legyen bőr, velúr, olyan légáteresztő anyag, amelybe nem izzad bele a gyerek lába. 

- talpa legyen masszív, de azért hajlékony, tehát amikor lép benne a baba, akkor a cipő talpa vele együtt "hajoljon", 

- mérete nagyon fontos, ne legyen se túl nagy, se túl kicsi. Ne érjen benne végig a lába, maradjon még az elején pár mm, hogy a kicsi lábujjai szabadon tudjanak mozogni. 

RICHTER első lépés babacipők a PöttömShop-ban
Ha már ezekre a fontos dolgokra odafigyelsz, akkor már tuti jót teszel gyermeked lábával! 
A márka ilyen ponton még nem lényeges szempont, de ha egyszer elkezdesz egy cipőmárkát használni, venni gyermekednek, nagyon gyorsan rutinos leszel, hogy mi jön be nektek a legjobban. 

Nem akarom direktben mondani, hogy melyik cipőmárka jobb vagy rosszabb, hiszen mindegyik jót akar gyermekednek, és ha a fenti szempontokra odafigyelsz, akkor már jól választottál. 
Innentől már csak az ízlésedre és pénztárcádra van bízva, hogy hol és milyen márkájú cipőt veszel gyermekednek.



Külön figyelmedbe ajánljuk a RICHTER - ELSŐ LÉPÉS BABACIPŐIT, amelyek kizárólag a tipegő babáknak készültek, mivel extra hajlékony talpának köszönhetően még kényelmesebben, komfortosabban fog benne majd lépegetni gyermeked. 18-as mérettől 21-es méretig rendelhető kis elsőlépés babacipők a Richtertől. 



Milyen NE legyen a baba első cipője? 

- ne legyen műbőr,
- ne legyen használt,
- ne legyen se kicsi, se túl nagy  a lábára,

Cipőfűzős vagy tépőzáras legyen az első cipő? 

Ezt igazából a Te ízlésedre bízom. Általában az anyukák a tépőzáras modelleket kedvelik jobban, mert azt egyszerűbb, gyorsabb ráadni a gyermekre, de a cipőfűzőtől valahogy kétségtelenül sokkal divatosabb lesz egy gyerekcipő. Feldobja a látványát a fűző.  
GYEREKCIPŐK ÉS SZANDÁLOK WEBÁRUHÁZA 


Viszont a tépőzáras cipőt hamar megtanulja gyermeked is ki-bezárazni, és ezzel segíted őt az önállóság vezető úton. Óriási sikerélmény lesz majd számára, ha már önállóan tudja fel-levenni a cipőjét, ruháját. 

Ha pedig majd közösségbe, oviba, bölcsiba, netán néhány napos családi napközibe fog járni gyermeked, akkor ott a gondozók szeretik, ha a praktikusság van kiemelve, így ők majd elsősorban tépőzáras cipőt fognak tőled kérni. 

Remélem segített a kis összefoglalónk a cipővásárlás útvesztőjében. 
Ha további segítségre van szükséged, ráadásul már a cipővásárlás is aktuális, akkor gyere és látogass el 16. kerületi gyerekcipő-boltunkban, ahol készséggel állunk rendelkezésedre és segítünk kiválasztani a legjobb cipőt gyermekednek. 
Hozd el a tesót is, mert játszósarokban játszhat addig a másik gyerkőc. 

Ha pedig nem Budapesten vagy a közeli agglomerációban laksz, akkor rendelj online webáruházunkból. A megfelelő cipőméret kiválasztásában segít, hogy minden méret mellett ott van a mm-ben lemért belső hossza a cipőknek, szandáloknak, így nagyon könnyen ki tudod választani a megfelelő méretet. 1 munkanapos határidővel már másnap házhoz is szállítjuk a megrendelt cipőket. 

 Játszósarok a Pöttömben :)
Játszósarok a PöttömShop-ban :)


PÖTTÖMSHOP GYerekcipő-üzlet és webáruház
1164 Budapest, Felsőmalom u. 3/c
 IRÁNY A WEBÁRUHÁZ: www.pottomshop.hu






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése