Váltócipő és benti szandál óvodába, bölcsődébe - milyen legyen?

Akiknek a gyermeke idén kezd majd közösségbe járni, még nagyon-nagyon sok megválaszolatlan kérdéssel találják szembe magukat.

Ha most lesz bölcsis gyermeked, vagy ha olyan szerencsés vagy, hogy 3 évig otthon tudtál maradni gyermekeddel, és egyből az oviba-szoktatással kezdi gyermeked a közösségi életet, akkor felmerülhet benned a kérdés, hogy VAJON MILYEN BENTI CIPŐT VEGYÜNK A GYEREKNEK?


Segítek neked megválaszolni a kérdést!

Az a tapasztalatom, hogy az óvodákban és bölcsődékben sokkal melegebb van, mint egy szokványos háztartásban. (köszönhető ez a központi fűtési rendszernek - gondolom én). Illetve azért is van sokkal melegebb a csoportszobákban, mert az árnyékolás és a légkondicionálás még nem megoldott ezekben a közintézményekben. Bár szerencsésnek mondhatom magam, hogy az utóbbi 1-2 évben már a "mi ovinkban" volt klíma...és így legalább nyáron hűvös szobákban alhattak a gyerekek ebéd után.

De amire jobb ha felkészülsz, hogy télen is és nyáron is nagyon meleg van az oviban, és fontos, hogy olyan ruha illetve váltócipő (vagyis szandál) legyen a gyerek lábán, ami kényelmes és nem izzad bele a lába.

Milyen legyen az ovis-bölcsis szandál? 


1.) Fontos, hogy jól tartsa a bokáját, lábát. 
(sajnos sok gyerkőcön látok még vászoncipőt, tornacipőt, sőt még papucsot is, mert ezt könnyű felvenni címszóval - és egyáltalán nem is gondolnak bele a szülők, hogy a lehető legrosszabb lábbelit választják ezzel gyermeküknek)

2.)
Két csatos + tépőzáras vagy két tépőzáras modell is lehet akár, attól függően, hogy melyik kényelmesebb a gyermeked számára.
A csatos verziótól sokan megijednek először, mondván, hogy az "bonyolult", de jó, ha tudod, hogy azokat a csatokat elég egyszer beállítani a megfelelő szélességűre, utána azt már nem kell csatolgatnia a gyerkőcnek, elég csak a fenti tépőzárat ki-betépőzáraznia, ezzel nagyon megkönnyítve a szandál fel- és levételét.

3.) A szandál anyaga legyen olyan bőrbarát anyag, amibe nem izzad bele a gyerek lába. Tehát legyen vagy bőr, vagy velúr, maximum vászon...de annak meg az a veszélye, hogy hamar elszakad. Így az első két anyagot javaslom leginkább, amelyek akár egy tanévet is képesek kihúzni gyermeked lábán.

ÁTMENETI gyerekcipők a PöttömShop-ban

4.) A szandi lehet elől zárt vagy nyitott, ez nem befolyásolja a "tudását", inkább ezt az alapján kell kiválasztonotok, hogy vajon gyermeked mennyi kúszik-mászik még sokat a szőnyegen, mennyire kell megóvni a kis lábujjait, körmeit.
De oviba-bölcsibe már nyugodtan lehet a nyitott orrú szandálokat választani.

HASZNOS TIPP:
Amennyiben van még egy kis időtök az ovikezdésig, akkor jó tipp lehet számotokra, hogy az ovis szandálnak szánt szandit már most szerezzétek be, jóval az ovikezdés előtt, kezdje el otthon használni, hogy amikor kezdődik élesben az óvodába járás, akkor már legyen egy olyan dolog az életében, ami nem változik. Ez pedig az ovis szandál.

Kell-e szupinált szandál a gyereknek? 

SALUS és SZAMOS szupinált szandálok 

Sokan sokfélét mondanak. A leghasznosabb, hogyha megkérdezed a gyermekorvosotokat, védőnőt, esetleg az ortopéd szakorvost, hogy nézze meg gyermeked lábát, és mondjon szakértő véleményt. Ha bizonytalan vagy, és úgy látod, hogy befelé dől gyermeked bokája, illetve azt mondta a védőnő, gyerekorvos, ortopédorvos, hogy lúdtalpa van gyermekednek, akkor a szupinált szandálok viselése igen hasznos lehet és gyors javulást érhettek el a lábtartást illetően. 

Fontos szempont, hogy ne egész nap legyen szupináló, döntött talpú lábbeliben gyermeked, így sokan az ovis-bölcsis szandált szokták szupinált talppal választani, és mellé egy jó minőségű, normál talpas cipőben járhat, játszhat gyermeked az udvaron, sétálhat, stb. 

Gyerekcipő-üzlet és webáruház

PÖTTÖM SHOP Gyerekcipő-üzlet és webáruházban egész évben igyekszünk készletet tartani az általunk legjobbnak gondolt ovis szandálokból.
Gyere el budapesti, 16.kerületben lévő üzletünkbe, hogy személyesen tudjunk nektek tanácsot adni szandál-vásárlásban!

PÖTTÖMSHOP Gyerekcipő-üzlet és webáruház

1164 Budapest, Felsőmalom u. 3/c


  
játszósarok a PöttömShop-ban :)

Ez a téma is hasznos lehet számodra: 


2.) 7 fontos szempont a nyári szandál kiválasztásánál: https://gyerekcipokisokos.blogspot.com/2016/05/nyari-gyerekszandal-vasarlasnal-ezt-7.html

3.) Mi a különbség a szupináció és a harántemelés között? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése