Elsőlépés cipők - kocsicipők - Pöttöm Shop

Amikor már kb 8-10 hónapos lesz a babád, elkezd felkapaszkodni a kanapé mellett, a székekbe kapaszkodva állásba húzza magát, és láss csodát: kitágul számára a világ! És innentől kezdve a kíváncsisága sem hagyja nyugodni, nem sok idő múlva elkezd járni - mert el akar jutni A-ból B-be!!!

Ekkor jöhet el nálad az a pillanat, hogy arra gondolsz: cipő kell a babádnak! 
Elsőként jön el a kocsicipők és mamuszok (bőrtalpú puha cipőcskék) ideje! Ezek igazából csak azt a célt szolgálják, hogy:

- hidegben melegen tartsa gyermeked lábát,
- talpán lévő csúszásgátlóknak köszönhetően jobban tapad a talajon, mint a zokni,
- "cipő-stimuláció" - azaz kezded hozzászoktatni, hogy a zoknin kívül valami más is lesz a lábán!

Anatómiailag, ortopédiai szempontból semmi hatásuk nincs ezeknek a kocsicipőknek, de azért jó célt szolgálnak és hasznos darabok - de más okból :)

Amikor aztán elindul a babád, szóval már kapaszkodás nélkül megteszi az első lépéseket, onnantól kezdve érdemes beruházni egy otthoni "első cipőbe", egy első járócipőbe!
Mindenféleképpen fontos, hogy a cipőcske minimum a boka vonaláig felérjen, hogy jól tartsa a gyermek lábát, ezzel mintegy keretet adva a bokacsontjának, hogy szép egyenesen nőjön.

Ne aggódj, ha ilyenkor jobbra-balra dől a lába, bokácskája, hiszen gondolj bele, eddig csak kúszott-mászott...a lábizmait szinte alig kellett használnia, nem fejlődtek még eddig a lábizmai. Nade majd ezután!!! Minden egyes lépéssel, nappal erősödni fog a lába, ezáltal könnyebben fogja bírni cipelni a súlyát, és látni fogod, hogy napról napra szebb lesz a tartása!!!

Sokan esnek abba a hibába, hogy azt hiszik, hogy máris befelé dől a gyerek bokája és megveszik a szupinált cipőt, szandált...de én személy szerint úgy gondolom, hogy ez még korai, még felesleges! Legyen a cipő, szandi bokatartó és kész!!! Hidd el, ezzel máris a legjobbat teszed gyermekednek.

Hagyd hogy a terepen: játszótéren, füvön, parkban, kavicsos folyó-tengerparton mezitláb sétáljon, ezzel is erősíti talpizmait. otthon pedig legyen egy jó kis szandija, amit csak bentre, a lakásban használ!

Tudom, nem egyszerű ez a cipő-kérdés még az elején, és annyi mindent kell figyelembe venni, de hidd el, hogy időről-időre tapasztaltabb leszel, és már simán előre tudod tervezni, hogy milyen és mennyi cipő, szandál kell gyermekednek.

Sajnos a méretét előre nem nagyon tudjuk megtervezni. Általában elmondható, hogy egy év alatt 2 méretet nő a gyerekek lába (úgy 6 éves korukig), utána már kicsit lelassul a növekedés...de persze ez nincs kőbe vésve, és ha épp pechesen jön ki a növekedési ugrás, akkor akár szezon közepén is ugorhat akár két méretet is a lába...


DDSTEP, RICHTER, LINEA, FALCON, SZAMOS, SALUS GYEREKCIPŐ WEBÁRUHÁZBÓL online rendelés: KATT IDE! 

www.pottomshop.hu
Ha szakszerű segítségre lenne szükséged, vagy tanácsot kérnél, keresd ügyfélszolgálatunkat, készséggel állunk rendelkezésedre: info@pottomshop.hu címen.

Kövesd facebook oldalunkat, ahol naponta megújuló hírekkel, információkkal segítjük az édesanyákat, információk tömkelegét osszuk meg, a legújabb termékeket posztoljuk és persze, hogy a nyeremény-játékokból sem maradhatsz ki :) Pöttöm Shop Facebook oldal ITT 

Ha pedig már sikerült eldöntened, hogy milyen cipőt szeretnél vásárolni gyermekednek, akkor rendeld meg online, webáruházunkból, vagy gyere el személyesen 16. kerületi üzletünkbe: 

www.pottomshop.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése