Ovis-bölcsis szandálban nem kötök kompromisszumot!!!

Sziasztok! 
Nagyon sokan fordultok hozzám kérdéssel, kéréssel, hogy segítsek megfelelő ovis-bölcsis váltócipőt választani a gyerkőcnek! 

A választék széles, a gyerekek sokfélék, a szülők anyagi lehetőségei sokszor korlátozottak, és persze van olyan is, amikor a szülő és a gyermek elképzelése más-más nézőponton van a váltócipőben kapcsolatban. 


Sok mindenben engedek választást a gyerekeimnek, de hogy már bölcsődés koruk óta az egyetlen fix dolog, amiben nem vagyok hajlandó kompromisszumot kötni az, hogy milyen legyen a váltócipőjük. 

Egyértelmű, hogy az a lábbeli, amiben a napja legnagyobb részét tölti, az megfeleljen az elvárásaimnak: 
(ne legyünk kis igényűek, igenis ebben ragaszkodnunk kell a legjobbhoz, hiszen a gyermekünk lába a tét) 

Ilyen legyen az ovis-bölcsi váltócipő: 

- szandál, amiben jól szellőzik, szabadon van a lába, 
- a szandál méretét úgy válaszd, hogy a gyerkőc lábánál legalább fél cm-rel, de akár 7 mm-rel is nagyobb lehet, de ne legyen túl nagy, hogy azért mégse bukjon fel a saját szandijában, 
- legyen az anyaga bőr (fedett, nubuk, hasított, velúr),  ami bőrbarát, ami nem dörzsöli ki, ami nem irritál, 
- legyen praktikus, azaz a gyerek ÖNÁLLÓAN, könnyen fel-le tudja venni - hiszen akkor segítjük az önállósodáshoz vezető úton = ez neki is sikerélmény! 
- legyen hátul zárt, hogy meglegyen a saroktámasz, és ne nyúljanak meg a szalagok,
- legyen magas szárú, bokafogós, hogy az egész napos terhelésben legyen a bokacsontjának támasztéka, 

Választhat a gyerek. Tudod miben? hogy kék legyen vagy barna, focilabda vagy kismaci legyen rajta...És már szerencsére ennek is örülnek a gyerkőceim :)
Mondjuk mostanra már annyira megszoktunk 1-1 márkát, hogy mindig olyat veszünk, ugyanolyan színben és fazonban, csak a méretet növeljük évről évre - és ezt a gyerekeim természetesnek veszik. 

Amikor 3 évesen a kisfiamat megnézte a gyerekorvosunk, mondta, hogy befelé dől a bokája, vigyem el ortopéd orvoshoz. Elvittem. Igaz kb 3 hónapot kellett várni, mire az időpontunkkal sorra kerültünk. És persze már ha az egyik gyerekemet vittem, akkor vittem a másikat is - vegyen rá a doki egy pillantást. 

Érdekes módon, a nagyobbik fiamnak rendben volt a bokája, a kisebbiknél látott a szakorvos is némi befelé dőlést. 
De nem kórosan, csak korából adódóan még nem volt elég stabil, erős a lába, és ezért dőlt jobbra-balra. 
Innen vezet két felé az út, és kell okosnak lennie egy anyának!!! 


GYEREKCIPŐK rendelése online: www.pottomshop.hu


1.) vagy hagyod úgy a lábát, ahogy van, és mondod, hogy majd az évek során "magától" megerősödik, vagy

2.) adsz egy kis támaszt és segítséget a gyerkőc lábának, és egyből olyan lábbeliket adsz rá, ami megkönnyíti a lába egészséges fejlődését, leveszi a nagy terhet a kicsi lábáról...azaz bokafogós, magas szárú, jó minőségű szandált adsz a gyerekedre! 
Természetesen a második mellett döntöttem, hiszen előtte is és utána is ilyen szandálokat preferáltam, úgyhogy nem is változtattunk ezen a jó szokásunkon. 
Most hogy eltelt
már azóta bő egy év, lassan újra aktuális lenne egy kontroll. 
Addig is én fotózom, nézem, vizsgálom a fiaim lábát, és egyből meglátom, ha némi változás van a bokájukon. 

Most nyáron talán minden gyerkőcnél mutatkozhat némi "rosszabbodás", hiszen a nyári szandálok, papucsok idején nehéz a gyerekre bokafogós, igazi masszív szandált adni, bár nem lehetetlen. 
Ezért is hasznos pl. ha most készítesz a gyermeked lábáról egy fotót (háttal neked, a lábszár alsó részéről, hogy a bokacsont jól látszódjon). 
Legyen ez a fotó a kiindulópont.

Mindjárt itt az ősz, kezdődik az ovi-bölcsi, előkerülhet újra a magas szárú, bokafogós szandál, az őszi cipőt is úgy válasszátok ki, hogy legalább a bokacsontig elérjen a pereme, és ne a boka alattig érjen. 
Majd jön a tél, a jó kis csizmák, bakancsok kora, utána megint a tavasz...és egészen május-júniusig a gyerekünk bokája védve, támasztva van. 
Ekkorra (tanév végére) lehet a legnagyobb javulást, változást észrevenni a gyerekek lábán, bokáján. 
Szóval ha mostantól 2-3 havonta készítesz egy-egy fotót a gyerkőc lábáról (otthoni körülmények között) te is látni fogod a változást: 


a) Ha eddig is szép egyenes volt a bokája, bokacsontja, lábszára, látni fogod, hogy a bokatartós szandinak köszönhetően, továbbra is szép egyenesen nőtt, erősödött a gyerek lába. 

b) Ha most tanév-kezdéskor azt látod, hogy némileg befelé dől, akkor 10 hónap múlva nagyon szép javulást fogsz majd látni, elhiheted :)

c) Ha máris úgy látod, hogy a gyerkőc lába nagyon befelé dől, kezdjétek egyből a tanévet szupinált (döntött sarkú) szandállal. 
A magyar gyerekcipő gyártók nagyon jó minőségű, kényelmes, és egyre csinosabb, dizájnosabb szupinált szandálokkal rukkolnak elő. 
Ami nálunk kapható: LINEA, DDSTEP, RICHTER, SZAMOS, SALUS, ASSO (ők mind minőségi cipőgyártók)

Egy-egy márkán belül ki tudod választani, hogy melyik a legkényelmesebb a gyerkőcnek: ha magas a rüsztje, akkor olyan fazont vegyetek, ami mondjuk két tépőzáras (sportosabb) típus, a vékony, keskeny lábúakra pedig nagyon jó szívvel ajánlom a két csatos + 1 tépőzáras szandikat. 

Most még időben vagyunk, ezután jön az ovis-bölcsis szandi vásárlás, most még a kezedbe veheted a gyerkőc lábának sorsát, és nem dobsz ki feleslegesen 8-10 ezreket egy olyan szandálra,cipőre amit aztán megbánsz, vedd meg egyből azt, ami a legjobb a gyermekednek!!!


Semmiféleképpen se adj a gyerekedre oviba, bölcsibe vászon, tornacipőt, balerina cipőt, papucsot váltócipőnek!!! 

Ha mégis az óvónők ilyet kérnének, bár nagyon kétlem, állj ellen,
és ragaszkodj a saját igazadhoz!!! 

Ha segítségre, véleményre lenne szükséged, készséggel állok rendelkezésedre.
Küldhetsz fotót a gyerkőc lábáról, megnézzük, és elmondom mit javasolok :)
webáruházunkból azonnal megrendelheted a gyerkőc szandálját, őszi cipőjét! 

Rendelj online : www.pottomshop.hu

Gyerekcipő üzletünk: 1164 Budapest, Felsőmalom u. 3/c
tel: 30/384-3028
info@pottomshop.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése