Csúszós, jeges járdák - ez az igazi téli kihívás!

Már egy hete lehullott a várva várt hó, gyerekek és felnőttek is egyaránt nagyon örültek, hogy végre lehet szánkózni, hóembert építeni. 
De amire nem számítottunk akkor, hogy a kemény hideg továbbra is megmarad, így a letaposott hó nem fog elolvadni, és az elhúzódó minuszok miatt jéggé fagy ez a csapadék. 

Örömünket gyorsan szomorúság váltotta át, amikor napok óta, sőt már egy hete azt tapasztaljuk, hogy bár az utak szépen el vannak takarítva, sőt, mondhatni már teljesen megszáradtak, a járdák, parkok, és a kisebb utcák jégpályává változtak! 

Egyszerűen vannak olyan utcák, ahol szinte lehetetlen biztonságosan, gyalogosan közlekedni. 

Mindamellett, hogy bosszankodunk, hogy nincsenek a járdák eltakarítva, inkább próbáljunk arra koncentrálni és megoldást találni, hogy ha már fennáll ez a probléma, hogy lehetne minél zökkenőmentesebben túlélni ezt a jeges időszakot. 

Először is: 
D.D.STEP gyerekcipők 
1.) A gyereknek olyan téli cipője legyen, amelynek talpa magasan bordázott, így jól lehet benne "kapaszkodni" a havas, jeges úton...talán nem csúszik annyira, mint az olyan cipők, amiknek teljesen lapos a talpa. 
Szerencsére a legtöbb gyerekcipő-gyártó már előre gondolkodott, és eleve ilyen cipőket gyárt gyermekeink számára. 

A hölgyek pedig most kerüljék a magas sarkú cipőket, inkább hótaposóban járjanak! 

2.) Menjünk át a napos oldalra! 
Az a tapasztalatom, hogy minden utcának megvan a napos oldala, ahol azért a nappali napsütés segít abban, hogy felolvadjon a jég, és onnan szépen el lehetett takarítani még a letaposott havat...és ott szárazak a járdák. 
Még ha hosszabb is úgy, vagy kerülő lenne a séta, inkább az utcának ezen az oldalán menjünk, most a biztonság a fontosabb. 

3.) Lassan járj, tovább érsz! 
Most tényleg fontos, hogy ne megszokásból szálljunk ki az autóból, ne rohanjunk sehova, mert bármi lehet a talpunk alatt. 
Sajnos a parkolókat sem takarították el, így azok is jégpályává változtak. Szóval amikor kiszállsz az autóból jól nézd meg, hogy hova lépsz. 

4.) Tedd el az okostelefonodat! 
Az örökké online-élőkre most sötét napok várnak, hiszen nem lehet egyszerre a jeges járdát és az okostelefont nézni, szóval most jobban járnak ők is, ha zsebre teszik az okostelefonjukat, és inkább az egyensúlyozásra használják a kezüket! 

A mai hírekben már azt javasolták a szakértők, hogy a legjobb, ha megtanulunk JÓL ESNI...és akkor nem lesz gond. A jól esés titka pedig, hogy minél nagyobb felülettel érkezzünk a talajra. Nos, nem tudom, hogy tényleg muszáj-e ezt nekünk megtanulni, minden esetre, ha rossz helyre lépünk, még nagyokat eshetünk idén :( 

Mikor lesz ennek vajon vége? nem tudni...hiszen az időjárás-előrejelzések szerint továbbra is minuszok lesznek még nappal is, sőt, a jövő hétre újabb havazás várható....

Bízzunk a legjobbakban, meg a kiváló cipőinkben! 

Ha pedig a legjobb gyerekcipőket szeretnéd megvenni gyermekednek, akkor gyere el budapesti üzletünkbe, vagy rendeld meg online, azonnali házhoz szállítással gyermeked legújabb cipőjét! 

PÖTTÖM SHOP Gyerekcipő-üzlet és webáruház



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése