Mi a különbség a szupináció és a harántemelés között?

Ha szeretnéd a legjobb gyermekcipőt adni gyermekednek, ha a minőség számodra fontosabb mindennél, akkor jó ha tudod, hogy az egészséges gyerekcipők között is megtalálod a számodra legmegfelelőbbet. 

A gyerekcipő piac tele van már ilyen-olyan cipőkkel.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ebben a korban élünk, és most vesszük gyermekeinknek a gyerekcipőket, ugyanis olyan fejlődésen ment keresztül ez az iparág, hogy manapság már bármilyen deformáltsága, torzulás van a gyermek tappancsoknak, vagy ha csak szimplán megelőzésképpen szeretnél valami pluszt adni gyermekednek óriási a választék van a gyógyhatású cipők piacán.


Van néhány fogalom viszont, amit muszáj tisztáznunk, mert a tapasztalatom azt mutatja, hogy van egy kis kavarodás a témában!

Nos, nézzük milyen "gyógyhatású" lehet egy cipő:

1.) normál, egyenes talp: 

Vannak olyan gyerekcipők, amiben semmi nincs. De tényleg, a szó szoros értelmében! A talpa, a talpbetét tök egyenes, semmi extra nincs benne.

Vannak olyan elképzelések, hogy nem is kell a gyerekcipőbe semmi, hogy ne stimuláljuk mesterségesen a gyerek talpát, hagyjuk, hogy a maga módján alakuljon ki a megfelelő boltozat.
Ilyen pl. a Richter (Siesta) cipők talpa-talpbetéte.


2.) Harántemelő talpbetét

Ezt könnyen felismered, hiszen, ha belenézel a cipőbe, vagy belenyúlsz az ujjaddal: a talp belső oldalán érzel egy kis kiemelkedést, ami segíti, hogy kialakuljon a láb hosszanti boltozata.

Ez a legelterjedtebb cipőgyártási mód, ilyen pl. a D.D.STEP gyerekcipők, ASSO szandálok, FALCON gyerekcipők, Linea gyerekcipők és LINEA szandálok



DDSTEP gyerekcipők rendelése webáruházból 

3.) Szupinált talp (döntött sarok) 

A szupináció döntést jelent. A legtöbb gyártó magába a cipő talpába építi be az 5 mm-nyi döntést, így kívülről úgy látszik, mintha billegne a cipő talpa...
A szupináció arra való, akkor ajánlják az Ortopéd szakorvosok, ha úgy látják, hogy a gyerkőc bokája befelé dől, bokasüllyedése, vagy x-lába van.
Ez az 5 mm-nyi döntés segít korrigálni ezt a deformáltságot, és segít, hogy a bokacsont egyenesen nőjjön tovább.


Sokan szokták a szupinált cipőt megelőzésként is gyermeküknek venni
.
Ortopéd orvosonként, gyártónként más a vélemény a megelőzésről, de az tény, hogy rosszat nem teszünk vele gyermekünknek, ha ilyen lábbelit veszünk neki.

szupinált cipő-szandál gyártók pl: SALUS, SZAMOS, ASSO,

Szupinált gyerekcipőket is megrendelheted online webáruházunkból, katt ide!

Egy dologra viszont fontos odafigyelni, hogy ne a nap 24 órájában legyen a gyereken szupinált cipő, szandál, hanem csak a nap bizonyos részében.

Tehát ha fontosnak tartod a gyermeked lábának legmegfelelőbb cipő kiválasztását, akkor nem árt, ha a cipőboltokban megnézitek, hogy milyen választási lehetőség van, jó ha megkérdezed a gyermekorvos, vagy ortopéd orvosod véleményét.

Még egy nagyon fontos dolog, amit szeretném, ha tudnátok:
A balerina cipők és egyéb divatcipők, tornacipők, edzőcipők, papucsok, gumicsizmák semmilyen "gyógyhatással" nem rendelkeznek. Ezeket a cipőket csak rövid ideig adjuk gyermekünkre.
Az éppen járni tanuló gyermekünkre pedig egyáltalán ne adjunk divatcipőket, papucsokat, hiszen az egyáltalán nem segíti a járás elsajátításában, legjobb, ha mezítláb teszi meg az első lépéseket gyermekünk!


Rendelj online, webáruházunkból gyerekcipőt, gyerekszandált: 
www.pottomshop.hu


Médiaajánlatunk: 
Gyerekcipő gyártóknak és gyerekcipőboltoknak lehetőséget kínálunk promotálni a terméküket a Gyerekcipő Kisokos Blogon és Magazinban. 
Részletekkel kapcsolatban érdeklődjenek telefonon: 0630/384-3028

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése