Nyári gyerekszandál vásárlásnál ezt a 7 szempontot tartsd szem előtt

Végre itt a NYÁR!!! 

Ideje beszerezni az idei év legszuperebb gyerekszandáljait erre a szezonra is. 
Ha pici babád van, és várható, hogy most nyáron fogja megtenni első lépéseit, akkor neked nagy segítség lesz összeállításunk, amiben leírjuk, hogy milyen fontos szempontokra figyelj oda, amikor nyári szandált veszel gyermekednek. 

Ha már nagyobb a gyerkőc, de Te is elveszettnek érzed magad a szandál-piacon, akkor most neked is segítünk helyre tenni néhány dolgot! 

7 legfontosabb szempont, amit "tudjon" egy kényelmes, egészséges NYÁRI GYEREKSZANDÁL: 

1.) A felsőrész és a belső talpbetét rész anyaga legyen bőrbarát anyagból, azaz a legjobb, ha bőrből vagy velúrbőrből készült a szandál felsőrésze 
LINEA nyári szandálok

- ez azért is fontos, hogy a legmelegebb napokban akár zokni nélkül, mezítláb is ráadhasd gyermekedre a szandált, ne izzadjon bele a talpacskája, mert bizony az izzadt láb csúszkálhat, ha nincs ami elvezesse a hőt! 
- A bőrből, velúrból készült szandálok egy idő után (nagyon hamar) hozzáidomulnak gyermeked lábához, szinte eggyé válnak, és ez olyan mérhetetlen kényelmet jelent majd neki, hogy észre sem fogja venni, hogy szandál van a lábán! 

2.) Jól tartsa gyermeked bokáját!

DDSTEP szandálok a PöttömShop-ban
- ha most indul el gyermeked, akkor főleg, de a még bölcsis-ovis korosztálynak is nagyon fontos, hogy az egész nyáron hordott szandál jól tartsa gyermeked bokáját! Magasított szárának köszönhetően segít, hogy a bokacsont egyenesen nőjön, ez által szép és egészséges tartása lesz gyermeked lábának! 

3.) Hátul zárt sarokkéreg
- az egész nyáron hordott szandál jobb, ha hátul zárt a sarokcsontnál. Ez által segít biztosabb tartást támasztani lábának! 

A hátul nyitott nyári szandálokat már inkább nagyobb gyermekeknek, illetve azoknak ajánljuk, akiknek semmiféle elváltozás nincs a lábukon. 


4.) Talpa legyen hajlékony, de ne puhatalpú

- Amikor kézbe veszel egy szandált, nyugodtan próbáld meg a két végét "összecsukni". Persze nem kell, hogy teljesen össze lehessen csukni, de kell, hogy érezd, hogy a szandál talpa rugalmas, és látod magad előtt, hogy ez lépés közben szépen felveszi a gyerektalpak vonalát. 

A teljesen puha talpú cipők, szandálok viszont semmiféle tartást nem adnak a gyereklábaknak, így lehetőleg azokat a szandálokat, cipőket csak rövid ideig hordjátok. (alkalmakkor, vagy amikor babakocsiban ül a gyerkőc)

ERRE IS KÍVÁNCSI LEHETSZ: GYEREKCIPŐ RENDELÉSE WEBÁRUHÁZBÓL - EBBEN A BLOGBEJEGYZÉSBEN ERRŐL OLVASHATSZ. KATT IDE! 


5.) Elől zárt vagy elől nyitott is lehet az a szandál :)

- szerencsére a cipőgyártók már erre is felkészültek és bőséges választékot kínálnak az elől zárt és nyitott szandálokra is. Nem tudnék kimondottan dönteni vagy az egyik vagy a másik fazon mellett - ezt igazából nektek szülőknek kell eldönteni, hogy melyik tetszik nektek jobban, melyik a praktikusabb, és persze a gyerkőc "életvitele" is döntő szerepet játszhat a választásban. 
Elől zárt szandálokat leginkább azoknak a "első szandisoknak" ajánljuk, akiknek a gyerkőce még sokszor átvált mászásba, és félsz attól, hogy ilyenkor lábujjainak, körmének baja eshet. Szóval ezzel az elől zárt modellel megelőzhetőek ezek a "balesetek". Illetve másik csoport, akiknek inkább ezt a verziót ajánljuk, akik még ezt a nyarat tuti, hogy motorozással fogják tölteni, és muszáj védeni a kis lábujjait. 
Mert hogy ezeket a szandálokat akár mezítláb is ráadhatod, bőrbarát anyagból készültek, és a legkellemesebb nyári viselet lehet számára a mezítlábas szandál! 

6.) Szupináló talpú legyen vagy se? 

- Sokan sokfélét mondanak! Amit tudnod kell, hogy te ismered a legjobban gyermekedet, ha már régóta jár, már 2-4 év közötti, és látványosan befelé dől a bokája, akkor nyugodtan vegyél nyárra is neki szupinált szandált. 
SZAMOS szupinált szandálok a PöttömShopban
- ha most indult el gyermeked, és még csak az első lépéseit teszi meg, akkor még felesleges neki szupinált szandált vásárolnod. 

7.) A szandál hossza legyen nagyobb, mint gyermeked talphossza

Fontos, hogy a nyári szandál belső talphossza legyen nagyobb, mint gyermeked talpának teljes hossza. Legalább 1 cm-rel is lehet a szandál most a szezon elején. Egyrészt ez a járásban nem fogja gátolni, szezon végére pedig úgyis végéig fog érni a lábujja! 






Konklúzió :)

Képzeld el, hogy gyermeked eddig csak kúszott-mászott, csak a felsőtestét, illetve annak izmait erősítette, a lábra eddig nem kellett külön izmokat építeni. Most hogy felállt, szegényke dől jobbra, balra, hiszen a lábai még ingatagok. Nem gond!!! Ne aggódj emiatt!!! A testének súlya nehezebb, mint amennyit most a lábizmai elbírnak. Ezért is nem kell siettetni a járást. De tudd, hogy minden egyes lépéssel építi a kis lábizmait, erősödni fog, és meglátod, hogy néhány hónapon belül nagyon szép egyenes tartása, járása lesz. 

A magas bokafogó szandál ahhoz kell, hogy támassza, segítse a bokacsontot, hogy az szép egyenesen nőjön - egy kis facsemetéhez tudom hasonlítani, amit két oldalon karóba fognak, hogy mikorra megerősödik a kis facsemete, szép egyenes törzsű fa legyen. 
Ilyen szép egyenes bokájú lába lesz gyermekednek is, ha mindvégig meg van támasztva. 

Ha ezeket a szempontokat sorra veszed, mielőtt megvásároltok vagy megrendeltek egy szandált, akkor biztos lehetsz benne, hogy a legjobbat fogod választani gyermekednek erre a nyárra is :) 


Játszósarok a Pöttöm Shop-ban :)

Gyerekcipő-üzletünkben akár személyesen is választhattok gyerekszandált, de akár webáruházunkból is rendelhettek. Személyesen is és online is készséggel állunk rendelkezésetekre, bármilyen fontos vagy fontosnak vélt kérdésed van, mi segítünk nektek kiválasztani a legjobb szandált! 

Címünk: 1164 Budapest, Felsőmalom u. 3/c

webáruház: www.pottomshop.hu





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése